logo Hans van Egmond

Fysiotherapie

Fysiotherapie is mijn basis, mijn tweede natuur.

Als fysiotherapeut doe je gedegen onderzoek om te vinden waar in het lichaam de klachten ontstaan. Je stelt een bijbehorend behandelplan op om de belemmerde functie van het lichaam te verbeteren. Zo breng je verbetering bij (sport)blessures en pijn of belemmeringen aan bijvoorbeeld rug, nek, schouders of knieƫn.

De Nederlandse opleiding tot fysiotherapeut hoort tot de beste ter wereld. Meer over fysiotherapie kun je lezen op www.defysiotherapeut.nl.

Tien jaar lang werkte ik als sportfysiotherapeut. In die jaren merkte ik dat niet alle klachten genezen zoals ze volgens het boekje zouden moeten herstellen.

Dus ging ik op zoek naar andere oorzaken voor (langdurige) klachten dan je kunt vinden in de reguliere leerstukken van de fysiotherapie.

Via de opleidingen haptotherapie en orthomoleculaire geneeskunde ben ik de afgelopen jaren het totale lichaam meer gaan zien als een samenwerkend geheel van structuren die alles goed laten functioneren. Botten en spieren, maar ook organen, zenuwstelsel en lymfesysteem. In de Verenigde Staten studeerde ik integrative manual therapy, dat daarin nog een stap verder gaat.

Die kennis vergrootte mijn mogelijkheden om mensen te helpen genezen.

foto fysiotherapie pagina